Sayın Putin demiş ki “Dünyanın enerji merkezi Türkiye olsun”, çok güzel bir teklif dünyamız için çok iyi olur. Bir merkezden idare edilirse kontrolü daha kolay olur ama şehirlerden uzak olması lazım, önemli merkezlerden uzak olması lazım, kalabalık yerlerden uzak olması lazım.

İnşa edildikleri yerlerde yangın kontrolleri olması lazım, ilk yardım merkezleri olması lazım, herkesin her şeyin sigortalı olması lazım. Aklıma Çernobil geliyor, bize çok uzak bir yerdeydi ama bütün Karadenizi, çaylarımızı fındıklarımızı etkiledi, çok değerli insanlarımızı kaybettik. O bölgede yüzyıllarca bitki yetişmeyecekmiş, hayvanlarımızı kaybettik. Bilim adamlarımızın bütün bu ihtimalleri düşünerek inşa etmeleri lazım, hatta bizim bilmediğimiz durumları da düşünerek inşa etmeleri lazım. Çocuklarımız ve geleceğimiz için çok önemli.

Ana yollardan, trafikten uzak olmaları lazım. Şu aralar devamlı tır kazaları haberi alıyoruz. Bir de zeytinlerimden, incirimden, üzümlerimden, narenciyemden, narlarımdan, sebzemden, meyvelerimden de uzak olsunlar. Sularımızı kirletmesinler onları herkes yiyor.

Belçika merkezli Hadrion çarpışması da aklıma geliyor. Şu aralar Konya ovasında devamlı obruklar açılıyor acaba onunla bir ilgisi var mı? Bilim adamlarının araştırma yaparken her türlü itimali göz önünde bulundurarak buluş yapmaları lazım. Mümkünse yer altında mikropların çıkamıyacakları yerlerde araştırma yapmaları lazım. Kırşehirli bir yakınımın 9 yaşındaki oğlu kalp krizi geçirmiş şu anda komada. Bütün okulların kontrol altında tutulmaları lazım, artık çift maske takıyorum her konuda çok dikkatli ve hazır olmamız lazım.

S.Ayla Gönenç
9.12 2022

Not: Bilim Adamları araştırma yaparken B.M. iletişim içinde olsunlar. Sağlıklı günler ve seneler dileği ile 🎅🤶💐🐿